S22 Bundle
pre-live 74
  2022-10-25

  Nu med AMD Expo

  Corsair släpper DDR5 för Ryzen 7000-serien

  För dig som vill få ut så mycket som möjligt av din nya AMD Ryzen 7000-processor vill du välja minnen som är utrustade med deras nya minnesprofil AMD Expo, exempelvis någon av Corsairs nya modeller.

  AMD Expo är att likna vid Intel XMP och gör det möjligt för minnestillverkarna att skapa finjusterade överklockningsprofiler anpassade specifikt för AMD Ryzen-processorer. Dessa profiler kan du enkelt aktivera i ditt moderkorts BIOS/UEFI, för att på ett enkelt sätt få bättre prestanda.

  Corsair har till en början släppt tre modellserier utrustade med AMD Expo, som alla har läckra värmespridare i aluminium.

  Vi har den alltjämt oerhört populära serien Vengeance, vars låga profil möjliggör användande av stora tornkylare, Vengeance RGB, diodbeklädda och högre varianter av Vengeance, och entusiastinriktade Dominator Platinum RGB, med de mest högpresterande komponenterna och de största värmespridarna.

  De ovan nämnda modellserierna används alla både för Intel- och AMD-plattformar. Om du ska välja DDR5 till AMD Ryzen ska du därför hålla utkik efter modeller med AMD Expo i namnet. Ett annat sätt att särskilja dem är att kika på designen, då de har olika färgprofiler beroende på plattform. De AMD-anpassade modellerna är i ljusgrå design, medan de med Intel XMP är mörkgrå till färgen.

  Om du väljer någon av Corsair-modellerna kommer du också få mervärde i form av mjukvara. I deras iCUE-svit kan du redan nu exempelvis synkronisera belysning och övervaka minnesstatus, men snart kommer du även kunna överklocka och aktivera AMD Expo-profiler direkt i Windows. Uppdateringen som möjliggör det är inte på plats ännu, men väntas lanseras det här året.

  Se videon för vår fulla genomgång och läs sedan mer om de olika modellerna via länken nedan.