S22 Bundle
pre-live 74

SSD i PlayStation 5

Hur du väljer rätt och monterar

Om du vill utöka lagringen i ditt PS5 har du hittat rätt. I den här videon går vi igenom både vad du behöver känna till för att välja en kompatibel SSD, och hur du sedan monterar den i ditt PlayStation 5. Därtill visar vi snabbt hur du går tillväga efter att du monterat din nya lagring och startat upp konsolen igen.

Innan du köper och monterar in en SSD i ditt PS5 är det viktigt att du väljer en modell som är kompatibel, då långt ifrån alla är det.

Den lediga lagringsplatsen i PlayStation 5 är gjord för att använda högpresterande M.2-lagring med NVMe och PCIe 4.0, och för att få den förväntade prestandan behöver du välja en modell som är tillräckligt snabb, som passar formfaktorn och som har kylning.

Det finns modeller både med och utan förmonterad kylfläns. Om du väljer en modell utan är det viktigt att du kompletterar med en värmespridare. I videon använde vi oss vår allra mest populära modell, prisvärda be quiet! MC1, men vi har också andra alternativ. Notera dock att PS5 har begränsat med utrymme för kylflänsar, så var noga med att inte välja en modell som inte passar. Exempelvis passar inte modellen be quiet! MC1 Pro, som är en större version avsedd för PC.

För att göra det enkelt har vi skapat en landsida där vi samlar alla kompatibla lagringsenheter och kylare, så att du enkelt och med gott mod kan välja en modell utan att läsa på. I videon använde vi oss av markandens mest populära modell, Samsung 980 Pro, med förmonterad värmespridare. Därtill visade vi upp det nya flaggskeppet och markandens just nu mest högpresterande M.2-SSD med NVMe och PCIe 4.0, Samsung 990 Pro, och hur man monterar be quiet! MC1.

Du hittar alla våra kompatibla modeller tillsammans med en länk till Sonys officiella guide och kravlista via länken nedan.