S22 Bundle
pre-live 74

Den ultimata skärmen?

Alienware AW3423DW äntligen på plats

En riktigt bra gamingskärm med en OLED-panel har länge stått högst upp på många gamers önskelistor. Den första modellen som realiserade det var Alienware AW3423DW, och nu när vi äntligen har den på lager är det dags för en videogenomgång.

Den som följt Inet.se i år har sett att AW3423DW legat högt upp på vår topplista länge nu, det har varit vår överlägset mest efterfrågade skärm under hela året – och det av goda anledningar.

Här bjuds vi nämligen på en oerhört rapp och 34” stor QD-OLED-panel, Quantum Dot OLED, med bildförhållandet 21:9 och upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar. Det är en kombination som ger bra detaljrikedom och suverän inlevelse för såväl spel som film utan att ställa alltför höga krav på grafikkortet. Samtidigt är det en behändig storlek som passar långt fler skrivbord än de gamingskärmar med OLED-paneler som funnits sedan tidigare, vilka alla varit i TV-storlek.

Utöver ett format som passar suveränt för gaming bjuds vi också på oerhört trevliga spelegenskaper och exceptionell bildkvalitet. Med en uppdateringsfrekvens på 175 Hz tillsammans med löjeväckande låg responstid, 0.1ms GtG, och den bästa möjliga adaptiva synkroniseringen, G-Sync Ultimate, bjuds vi på silkeslen gaming både med och utan HDR.

Skärmen har stöd för både HDR 1000 och HDR 400 True Black, vilka tillsammans med den oändliga svärtan och stora färgrymden, 99,3% DCI-P3, skapar en levande bild med otrolig dynamik. Det här känns verkligen som nästa generations gamingskärm och den är en ren fröjd att spela eller titta på film på.

Men, den är inte utan brister. I videon går vi igenom och visar upp allt vi gillar och inte gillar med skärmen, för att ge dig en bättre bild av hur den är att använda.

Om du efter att du sett videon fortsatt är sugen på skärmen, vilket du troligen ännu kommer vara då fördelarna med skärmen minst sagt väger upp nackdelarna, hittar du den via länken här nedan.